Περιμένουμε λύσεις

Χρονίζοντα θέματα της περιοχής μας έθεσε –εκ νέου- υπόψη της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου το Δ.Σ του Συλλόγου, στη συνάντηση που είχε, τη Δευτέρα (19/12), με τον αντιδήμαρχο, Βασίλη Κόκκαλη. Η δημοτική αρχή μας ενημέρωσε ότι:

-Για το κλάδεμα των δένδρων προγραμματίστηκαν, μετά από συνεννόηση με την αρμόδια υπηρεσία, για τις 9 Ιανουαρίου 2017, εργασίες στην περιοχή μας από συνεργεία του Δήμου.
-Για τον ελλιπή φωτισμό του πάρκου Ελευθερίας, εκκρεμεί εργολαβία για την αντικατάσταση καλωδίου ηλεκτρικού ρεύματος που έχει φθαρεί. 
-Για τον ελλιπή φωτισμό σε δρόμους, θα γίνει εντοπισμός και αντικατάσταση των καμένων λαμπτήρων.
-Για το πρόβλημα με την αποχέτευση που υπάρχει στην οδό Νίκης, έχει ζητηθεί από την ΕΥΔΑΠ η ειδική κάμερα που ανιχνεύει τα υπόγεια δίκτυα. 
-Για την τοποθέτηση εμποδίων (και μακροπρόθεσμα την διαμόρφωση των πεζοδρομίων), ώστε να εμποδίζεται το παρκάρισμα σε διασταυρώσεις δρόμων, γεγονός που εμποδίζει την ορατότητα των οδηγών και καθιστά επικίνδυνη την έξοδο στον δρόμο προτεραιότητας, θα γίνει αυτοψία στα συγκεκριμένα σημεία.
-Για τη διαγράμμιση επί του οδοστρώματος, προκειμένου να αντιλαμβάνονται οι οδηγοί των διερχόμενων οχημάτων ότι η οδός Αγίου Γεωργίου- από το ύψος της οδού Νίκης έως το ύψος της οδού Ολύμπου- είναι διπλής κατεύθυνσης, θα ενεργήσει άμεσα. (Στη φωτογραφία εικονίζεται η οδός Λαυρίου με διαγράμμιση και η οδός Αγίου Γεωργίου που είναι χωρίς).
-Για τον στολισμό της συνοικίας μας ενόψει των Χριστουγέννων, εφόσον υπάρξει διαθέσιμο υλικό, θα γίνει προσπάθεια φωταγώγησης κάποιων σημείων.

Την Τρίτη (20/12) επισκέφθηκε την περιοχή μας κλιμάκιο του Δήμου και, με τη συνοδεία μέλους του Δ.Σ, προχώρησε σε αυτοψία διασταυρώσεων, διαγραμμίσεων, διαβάσεων, πεζοδρομίων και κατάστασης οδοστρὠματος.