«Για ποιόν χτυπά η καμπάνα;»

Χάθηκε για τους δημότες του Αμαρουσίου το οικόπεδο του Χώρου Εγκατάστασης Υποστήριξης (ΧΕΥ) σιδηροδρομικού σταθμού Νερατζιώτισσας, το οποίο προοριζόταν να αξιοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης, γεγονός που θα έδινε ανάσα στην ασφυκτιούσα από αυτοκίνητα περιοχή.

Το έκτασης 5.088,66 τ.μ. οικόπεδο που είχε περιέλθει στο Δημόσιο μετά από αναγκαστική απαλλοτρίωση για τη διάνοιξη της Αττικής Οδού, πουλήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτη ο οποίος σκοπεύει να κατασκευάσει κτίριο γραφείων, τραυματίζοντας και άλλο το οικιστικό και φυσικό περιβάλλον στο Δήμο μας.

Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, «Ενότητα Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι» κατηγόρησε τον Δήμαρχο Γιώργο Πατούλη ότι παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις του «έχει στην πράξη συμφωνήσει για την παράνομη αλλαγή χρήσεων γης» στον συγκεκριμένο ΧΕΥ.

Μάλιστα ο επικεφαλής της παράταξης, Λευτέρης Μαγιάκης έκανε λόγο για «παιχνίδι που έχει πουληθεί έναντι τριάκοντα αργυρίων», αναφερόμενος στη χορηγία ύψους 100.000 ευρώ της εταιρείας Dimand (σ.σ: στην οποία φέρεται να έχει περάσει το παραπάνω ακίνητο), για τις εργασίες ανακαίνισης σε νεοκλασικό κτίριο, ιδιοκτησίας του Δήμου Αμαρουσίου.

Κι ενώ το οικόπεδο στην Νερατζιώτισσα οδεύει προς τσιμεντοποίηση, σειρά «προς αξιοποίηση» φαίνεται να παίρνει το κτήμα του υπουργείου Γεωργίας (γνωστό και ως Κρατικό») που βρίσκονται στην περιοχή μας. 

Με βάση το μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου με την ΚΕΔ είχε συμφωνηθεί ότι τα 8 στρέμματα του οικοπέδου θα παραχωρούνταν για την κατασκευή σχολείου. Το σχολείο, όπως ξέρουμε όλοι, έμεινε στις… μελέτες ενώ ο χώρος έχει μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση.

Η «ανάπτυξη» για την περιοχή μας, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, περιλαμβάνει την κατασκευή στο χώρο, εκθεσιακού κέντρου, ιατρικού κέντρου και γραφείων, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες…

Διαβάστε την καταγγελία της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο και την απαντηση του Δήμου για το επίμαχο θέμα της πώλησης του ΧΕΥ Νερατζιώτισσας.